Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pamatují si aneb hadí jazyk

 

Na špičce jazyka se mu udělala nějaká ošklivost, kterou bylo nutno operativně odstranit. Dostavili jsme se proto ve smluvený čas na veterinární kliniku. S Beringem jsme vešli do ordinace a pomalu došli k velké váze, na kterou se pejsek posadil. Po zvážení dostal „náladovku“ a my se vrátili na chvíli zpět do čekárny.

Když nastal čas a paní doktorka pro nás přišla, odvedli jsme Beringa do ordinace k chystanému zákroku. Zastavil se ve dveřích a rozhlídnul se. Na naše rady a posunky, že se má přesunout k operačnímu stolu, nereagoval. Najednou se rozhodl. Doploužil se k váze, opatrně na ni vylezl, posadil se a čekal. Pamatoval si, co se v té místnosti má udělat. Hlava mu pomalu klesala, usínal.

I po operaci zůstal pejskův jazyk na špičce rozeklaný.

 

V Sadské jsme byli na podzimních závodech. Startovali jsme s Baarou v bikejöringu. Jeli jsme po široké písčité cestě, když tu v plné rychlosti jsem se ocitl na zemi. Uvědomil jsem si, že Bára náhle zahnula na vedlejší cestu a podběhla pod „mlíkem“, které vyznačovalo trať. Po chvíli se i s drkotajícím kolem zastavila. Vrátili jsme se na trať a pokračovali v závodě původním směrem.

Co se vlastně přihodilo? Ve chvíli, kdy jsme projížděli místem, kde jsme na loňských závodech odbočovali, si na to fenka vzpomněla a odbočila. Vůbec jí nezajímalo značení tratě. Běžela, kudy to znala.

Od té doby jsem předvídal a dával si na podobné situace pozor.