Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Schůzovní trilogie

 

V centru Prahy se v jedné hospodě sešla menší společnost, kterou by tu asi málokdo očekával. A navíc za účelem pro tato zařízení ne právě typickým. Hned po příchodu se na stole před nimi objevily objednané a tolik očekávané nápoje, ale také různé poznámkové bloky a písemné podklady. A když si vychutnali gulášek s příslušenstvím, pokračovalo …

 

Zastavení druhé - porada redakce webů behej.com a behy.cz

 

Jarmila Holasová, Tereza Rozehnalová, Radek Narovec, Petr Kostovič, Mirek Kratochvíl … dnes už málokdo z běžců tato jména nezná nebo je někdy nečetl. Zvláště pokud si trochu tyká s internetem a čas od času zabrouzdá po webových běžeckých stránkách.

Dlouho před tímto sezením bylo zřejmé, že po uvolněnějším svátečním tempu dnů minulých dostane redakční činnost právě zde větší lauf a řád. Vždyť oba bratrské weby se sami nenakrmí a také jejich nejmladší sourozenec, časopis, se spravedlivě a hlasitě hlásí o svůj podíl.

Po vlažnějším rozjezdu a s přibývajícím časem cíleně rozdělované a upřesňované úkoly začínaly mít své nové vykonavatele. O termínu jejich odevzdání se ani moc nehovořilo. Přece termín byl už včera.

Očekávali byste, že konec porady zastihne její účastníky v náladě odsouzenců na smrt. Opak byl pravdou. Nelitovali se a smířeni s osudem smáli se jako sluníčka. Že by byli v posledním tažení? Ne, jsou odsouzeni k úspěchu. Vědí, že stovky čtenářů jejich více či méně viditelnou práci určitě ocení a to jim bude největší odměnou.

Chvíli jsem váhal, nemám-li požádat přítomné o autogramy. Ale nakonec jsem se odebral (i bez jejich podpisů) zodpovědně plnit s důvěrou mě zadané úkoly.

Tak zase za měsíc ...

 

(2009)