Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Češi před Trophée des Montagnes 2019

 

obrazek19.jpg

 

Jedu přeci na nejlepší dovču,

co si canicrossař může přát

Markéta Myslivcová

 

Proč právě Montana?

Jé to je hezká otázka. smiley Já Montanu miluju, byla jsem v ní rok na studijním pobytu v Americe, bydlela jsem u úžasné, dá se říct skoro cowbojské, rodinky, která měla spoustu koní a kluci tam nosili cowbojský klobouk do školy.

Možná i to přispělo, že se mi závod ve Francii už od prvního doslechu zamlouval.  smiley Honzík mi o Francii tolik vyprávěl a já jsem člověk, který miluje hory, přírodu, horské výšlapy s báglem mi hodně chybí, a hledala jsem nějakou pořádnou novou výzvu.  smiley Takže mě to samozřejmě už od prvních fotek lákalo. Jeho snem bylo se tam vrátit a netrvalo dlouho a Montana se zařadila i mezi mé sny.

Proč právě Trophée des Montagnes 2019?

Proč právě letos? Hodně mě nalákalo Honzovo vyprávění zážitků z Montany stejně tak jako loňské fotky, které mě trýznily na sociálních sítích. Já si tenkrát prostě řekla, že musím jednou jet! Slovo dalo slovo a jede celá Bielikovic rodina a spousta dalších fajn lidí, na které se moc těším. Ano, jedu s jedním pejskem, pravděpodobně by se dalo vyčkat lepších podmínek, ale kdo ví, jestli taková příležitost ještě bude a mým snem není jenom běžet Montanu, ale také ji zažít s mojí srdcařkou Giny.

Těšíš nebo bojíš?

Těším!! Jedu přeci na nejlepší dovču, co si canicrossař může přát.  smiley Hlavně si to užít, ne trhat rekordy nebo uhánět umístění, takže rozhodně těším! Trochu se bojím čekání na startech a velkých hromaďáků.

S jakým očekáváním na soutěž odjíždíš?

Jedu s jedním pejskem, a tento závod se většinou běhá ještě s druhým psem na střídačku. Bude to tedy o to větší výzva, budeme šťastné, když se nám podaří celý závod dokončit, hlavně s chutí a bez zranění. Určitě poběžíme, co nám budou síly stačit. Když ale síly nebudou, budeme tam pro zbytek našeho týmu a užijeme si to i tak.

S jakým výsledkem bys byla spokojená?

Hlavním cílem je odjíždět se psem, který bude mít i nadále chuť běhat a nebude na dně sil. Na prvním místě bude pes. Jen zúčastnit se takového závodu a být u toho bude zatím největší odměna.  smiley

Jak moc nebo málo máš natrénováno?

Noo, představy byly samozřejmě horentní, jak budeme běhat, až nám nohy upadnou. Začátkem roku přišel výron, pak organizace spousty eventů a jen jsem se probrala, tak je měsíc před závodem a do toho výron číslo 2.  laugh Ale pes naběháno má, to je hlavní.  smiley

Máš ráda příkré výběhy, nebezpečné seběhy a místy až extrémní terén?

Mám ráda rozmanitý terén. Mám psa 20 kg, tak se to dá i skopce a více mě to baví (tedy ty prudké výběhy o dost méně…).

Co ti nedělá problém a kde máš naopak rezervy?

Nedělají mi problém seběhy, jsme s psicí docela sehraný, ale do kopce je to fuška…

Jak moc máš v oblibě a jak zvládáš hromadné starty?

Mám trochu přemotivovanou parťačku, je to srdcařka a hodně to prožívá, takže bude výzva držet ji na startu alespoň trochu v klidu, aby se nevysílila, ještě, než vyběhne. Z doslechu vím, že se na Montaně často na hromaďácích dlouho čeká, to bude pro nás největší výzva, a dost se toho bojím. Pak samozřejmě dávat bacha i na štípance, jinak mi ale hromaďáky nijak zvlášť nevadí.

Koho považuješ za své největší soupeře?

Samu sebe a svůj strach o psa, jdeme si to oťukat.  smiley

Řekni nám něco o Gině?

Je to kříženka Maďara a Labradora a těsně po Montaně oslaví 5 let.  smiley 

Jaké má zkušenosti a jak dobře je ovladatelná?

Je to mazačka, na startu magor, na trati mazák. smiley Naštěstí je to ten typ psa, který umí i zvolnit, když je potřeba, tak uvidíme, jak si dovede rozložit síly. Je to dříč.

Na co se nejvíc těšíš?

Nejvíc se těším na tu dovču, strávený čas s přítelem a s pejsky, super lidmi, odpočinek od práce a čistku v hlavě, vypadnutí za hranice a načerpání nových zkušeností.

Co bys dodala na závěr?

Držím palec všem, co jedou. A všem, co chtějí jet, ať se jim podaří ten sen splnit!  A děkuju za možnost takhle se vykecat, teď se těším ještě o to víc.  smiley