Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Češi po Trophée des Montagnes 2019

 

obrazek26.jpg

 

Montána 2019 a splněný sen  

Linda Václavová

 

Jaká byla letošní Montána?

Týden po příjezdu jsem stále plná pocitů a dojmů. Na negativní věci se časem zapomene a zůstanou jen krásné vzpomínky.

Splnila tvá očekávání?

Byla to moje první Trophée des Montagnes, a tak nemám s čím srovnávat. Rozhodně nejtěžší canicrossový závod v životě.

Jaké máš z ní pocity?

Nebudu zastírat, že jsem měla velké obavy. Hlavně z nezkušenosti mojí feny Froome (ESP, 2 roky). Froome měla před TDM zkušenosti z pár závodů, sice včetně MČR, ale netušila jsem co čekat v etapovém závodě s takovým převýšením. A obavy, aby se mi nevrátil problém s achilovkami. sad

Potěšila nebo zklamala?

Rozhodně potěšila. Je to velký náboj, aby člověk zamakal ještě víc a posouval svoje hranice.

Čím tě překvapila?

Překvapila mě přístupem organizátorů při řešení protestů. Vždy by se měly vyslechnout obě strany a nedělat závěry hned po podání protestu, v době, kdy nemám dostatek důkazů a nepromluvím si se všemi, kterých se daná věc týká. Tohle naprosto nesnáším.

Jak moc bolela?

Jihočecha to prostě musí bolet.

Co zranění, vyhnulo se ti?

Ano, zranění se mi naštěstí vyhnulo. Sice jsem měla odřená kolena, bolavá záda a nohy, ale to k tomu prostě patří.

Kdy ses cítila nejhůř?

Před desátou etapou. Vůbec se mi nechtělo běžet.

Seš spokojena s dosaženými výkony a svým výsledkem?

Naprosto. Až jsem překvapená, jak jsme zaváleli. A vzhledem k tomu, že jsem se obávala toho, jak mi to s Froome půjde, tak jsem s Merckxem běžela první čtyři etapy a propadli jsme se pod šedesáté místo. V páté etapě jsem už brala Froome a ta až na noční etapu doběhala celý závod. Bylo to spravedlivé dělení, každý pes běžel 5 etap. Psí parťáci zvládli vše na jedničku. Náš cíl dokončit a bez zranění měl příjemnou tečku na závěr.

Považuješ letošní TDM za úspěšnou?

Letošní TMD považuji za úspěšnou, a to díky mým psům, kteří jsou oba dobře ovladatelní (což je na TDM opravdu zapotřebí) a udělali by pro mě první poslední. Jsou to prostě parťáci do nepohody. Dále díky podpoře mojí rodiny, všech přátel, kteří mě díky svým příspěvkům ženou dál a v neposlední řadě sponzorovi.

Na co určitě nezapomeneš?

Na atmosféru a pocity, které člověka doprovázejí celou dobu. Na přátele, kteří jsou tam s vámi.

Jaká ponaučení si z ní odnášíš?

Rozhodně se nebát jít dát protest, když vám cizí pes cvakne do krku vašeho psa (i v jiných případech, prostě řešit to, co k tomuto sportu nepatří). Říkala jsem si ... tak nic se naštěstí nestalo, Froome to neřešila a šla dál a paní byla někde ke konci listiny, tak mě jí bylo ještě líto. laugh Jenže, když pak vidíte, co se děje okolo, tak vás ta nespravedlnost na ostatních akorát naštve.

Máš nějaký zajímavý příběh z natáčení?

Jo jo ... to si takhle jedete na 4. etapu a míjíte Allemond. Dole pod vámi karavany, ale nic moc ruch kolem nich. Frčíte do stoupáku do Villard Reculas, tam má přece být ta 4. etapa. Hle, dojedete do cíle a tam ani noha. laughlaugh 4. etapa je v Allemond.

Tak za rok zase au revoir?

Pokud to okolnosti dovolí, tak ANO.

Pár slov na závěr?

Tady slova nestačí ... musíte to prožít ... a nejlépe bez zranění a se super nadšenci, kteří jsou tam s vámi. Díky celé české výpravě.

 

obrazek27.jpg